Szép magyarsággal mondott ambivalencia

Egyre több történelmi pillanat van az életemben mostanában, pl. ez az első blogos bejegyzésem, amt a Zoli gépéről írtam, illetve írok. Előre le kell szögeznem, hogy borzasztóan hálás vagyok minden 11. c-s osztálytársamnak, különösen Móninak a feladatokért és Bunnynak a több ezer pont újraszámlálásában nyújtott segítségéért.

A törénetet ott kezdem el, hogy péntek reggel már valóban úgy ébrettem, hogy ritka szarul vagyok, persze még mindig jobban, mint csütörtökön, de hát…, a lényeg érthető. Péntek reggel 7:40-re felhoztam a szigorúan védett helyről a fordított napnak a feladatait, és 7:45-kot megtartottam az utolsó eligazítást.
Azt azért tudnotok kell a fordított napról, hogy már a február 1-i DÖK gyűlésen mondták, hogy március 1-re kell lennie, egy komplex menetnek, hogy a különböző feladatokat az osztályunk milyen sorrendben szeretné megoldatni a többi osztállyal. Már február 2-a óta mondogattam nekik, hogy agyaljanak a különböző feladatokon, mert sehol sem fogunk tartani. Erre a március 1-i DÖK előtti pénteken megkérdeztem, hogy na, hol tart a fordított nap feldatainak a megírása, agyalása. Akkor derült ki, hogy tulajdonképpen sehol se. Szerencsére Móni köré szerveződött egy kis brigád, akik kitalálták a különböző feladatokat.
Innentől kezdve már könnyebb volt, mivel már csak a feladatokat kellett tisztázni,de azért az még sem olyan könnyűú, mint ahogyan azt az egyszerű halandó ember gondolná.
Majorné ellátta a feladatsort különböző megjegyzéseivel valamint meg kelltt csinálni a feladatok megoldásait.
Lényeg a lényeg, elérkezett a péntek. Vikim, Henim már ott vártak reggel a buszmegállóban és már, gondolom izgatottan várták a kész feladatsort.
20 ember kapott 1-1 osztályt, ahol az volt a feladata, hogy az osztály időben eljusson egy-egy feladathoz.
Az első volt egy teszt feladat (18 pontnyi kérdéssel), a 2. egy 13 plusz egyes feladat volt, amelyben fel kellett ismerniük, hogy melyik tanár mondta azt a bizonyos aranyköpést, 24 pontért. Volt egy krimi feladat 15 pontért, egy sport feladat 24 plusz 20 pontért, egy ki mit tud?, egy rap nóta, szóval….maradjunk annyiban, hogy bőségesen volt feladat.
Amikor 10 órakor már (oh, és persze a zenefelismerés) elkezdődött a ki mit tud?, Bunny és én megkaptuk az öszes osztálytól a tesztlapot és bár mindegyiket már kijavították az osztálytársaink, azért mindegyikben volt bőségével javítási hiba. Miután 3-szor átnyálaztuk azt a cirka 160 oldalnyi anyagot, megszáoltuk a plakátokat (a vezetőség feladata), majd lementünk a tornaterembe, ahol már nagyjában folyt a ki mit tud? és a rap nóta előadása. Juhász Lívia tanárnő, Balogh tanárnő, a Hencsöcs és a Szöszike voltak a zsűriben. Kicsit vicces volt, mert miközben folyamatosan ment a műsor, próbáltam összegyűjteni, hogy ki mennyit kapott egy-egy feladatra.
Kívülről valószínűleg tisztára hülyén néztem ki…valószínűleg úgy, mint egy fekete ruhába öltözött, vállán táskát hordó, bal kezében 160 oldalnyi kijavított feladat egy tűzős mappán, jobb kezében toll, fáradt arckifejezés, táskás szemek, betegség jelei és a többi és a többi és a többi. Miután meglettek a pontok, Bunnyval bementünk az F/5-be és ott összeadogattuk, amikor is megszületett az eredmlny.
Kb 11:30 körül az udvaron, a megmaradt kb 100-150 gyereknek (jesszusom, mikrofonba beszéltem) kihírdettem, hogy The winner is…9.b, osztályfőnökük Kovács Marianna tanárnő. Tisztára örültek neki. Amúgy nagyon jók voltak, iszonyatosan profin csinálták a feladatokat és…amikor már jöttem Budapestre tegnap, felhívott Kovács és megkérdezte, hogy becsületesen nyertek? Én meg elnevettem magam és megmondtam neki, hogy fantasztikusan jól felépített produkciót állítottak össze és borzasztóan ügyesek voltak. 🙂 Tényleg, nagyon király volt.
Amikor az emberek azt monják, hogy főszervezni jó dolog, azt azért sosem teszik hozzá, hogy hány fő részére, mivel, mikor Nádával, Momóval meg Rabynnal főszerveztük a tavalyi MTT Születésnapot 15 főre az semmi volt, de azért 30 főnyi szervezővel megszervezni egy több órás aktív programot 638  (az egyik kérdés volt) diáknak…az olyan, mint mikor kimosnak és kidobnak a, szép magyarsággal mondott platzra.

2 hozzászólás

  1. Bunny szerint:

    a lényeg túl vagyunk rajta és hogy jól csináltad:P

  2. Incanus szerint:

    Igen, és köszönöm :$

Vélemény, hozzászólás?