Milánói rakott tészta sajmártással

Ismét itt a vasárnap, eljött az ideje a főzésnek. Már a hétköznapokon is nézegettem, hogy mit kellene csinálni és megtaláltam a nekem való receptet: milánói rakott tészta sajtmártással. Íme itt van a receptje:

– 50 dkg milánói tészta
– 6 dkg vaj
– 2 evőkanál liszt
– 2.5 dl tej
– 20 dkg sajt
– egy evőkanálnyi olaj
– só, bors

1. A tésztát sós olajos vízben puhára főzöm, majd miután kész beleteszem egy jénai edénybe és 1 evőkanál olajjal összekeverem.
2. A vajat felolvasztom, majd összekeverem a lisztel és rántást készítek.
3. Hozzáadom ehhez a rántáshoz a tejet, majd 10 dkg sajtot és csomómentesre keverem, sóval és borssal ízesítem.
4. Elkészülése után összekeverem a tésztával, majd rászórom a sajt másik felét és beteszem a sütőbe 180 fokra kb. 20 percig.
5. A sütés után (én) saláta ágyon tálalom (tálaltam).

Jó étvágyat! 🙂

3 hozzászólás

  1. Noli szerint:

    Úúúú, ez nagyon durván jól néz ki 🙂
    ez kb hány adag?

  2. Incanus szerint:

    Elvben 2 adagra van ez a recept, de bőven belefér a 4 személy is. Köszönöm 🙂

  3. sanyoca szerint:

    Tényleg jól néz ki. 🙂

Vélemény, hozzászólás?