Maupassant, msn és Vivaldi napok

Végre alkalmam nyílott arra, hogy megirhassak egy ideális bejegyzést, szóval…
Magyar irodalmon Lovas tanár úr már sokszor mondta, hogy ő mennyire szereti Maupassant műveit, és ha választania kellene Jókai Mór és közte, akkor ő biztos, hogy őt választaná. Jólehet, hogy kissé nehézkesebb a nyelvezete, mint Jókainak, de sebaj. Ma az M1-en volt a Maupassant történetei c. sorozat egyik része az Erénydíj. Rettentő jó volt, anya, apa meg én is végig nevettük az egészet, és wooow, nagyon megtetszett az egész, szóval lehet, hogy most rászokok Maupassantra.
Képzeljétek el, hogy hétfő óta nincs msn-em, és ez borzalmas érzés. Olyan, mintha elvágták volna a köldökzsinóromat. Beszéltem Zolival és azt mondta, hogy amíg ő nem jön, addig valószínűleg nem is lesz, de az még rengeteg idő, mivel majd csak karácsonyra fognak jönni. Ahhhh, pedig annyi emberrel kellene beszélnem. Náda, Rabyn, Ring….Mi lesz most? Az a baj, hogy Sanyit meg nem zargathatom ilyenekkel, mert ő sem fog hamarabb jönni, mivel dolgozik, meg fotóssuliba jár. Istenem, ez az amikor valamelyikükre szükség lenne, de egyik sincs itt. Hihetetlen!!
Sok-sok szeretettel meghívok mindenkit 2009. december 19-re, 15:00 órára az egyik, illetve 17:00 órára a másik fellépésemre.
Idő: 2009. december 19. (Szombat) 15:00
Hely: Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI 50-es terme (Székesfehérvár, Városház tér 3.)
Ez a zeneiskolának a karácsonyi koncertje lesz. Mivel a Nagyteremben az orgonát építik, ezért került át a koncert az 50-es terembe, de így is élvezhető lesz. 🙂

Idő: 2009. december 19. (Szombat) 17:00
Hely: Fejér megyei Művelődési Központ, Művészetek Háza, Díszterem (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)
Itt pedig a székesfehérvári kórháznak lesz a karácsonyi koncertje, ahova meghívtak minket, ugyanis nem egyedül fogok fellépni, hanem kamarazenében. Patti, és Bori csellózni fog, én pedig zongorázni, mégpedig Vivaldi, g-moll csellóversenyének I. és II. tételét.

Részvételetekre számítok 🙂

Ja, és még valami, mivel azt mondtátok, hogy az előző kérdésem könnyű volt, ezért most nehezítettem rajta. Az alábbi képen egy csellót és egy zongorát láthattok. Ismét felajánlom a JÓL INFORMÁLT BLOGGER posztot annak, aki megmondja, hogy mi a kép neve valamint azt, hogy ki festette. A határidő legyen 2009. december 20 (Vasárnap). 😀 Sok Szerencsét! 😀

0485_t4899_maxi

7 hozzászólás

 1. Missy szerint:

  Ah. Vivaldi.

 2. Incanus szerint:

  Ez most jót jelent, vagy nem? 😀

 3. Missy szerint:

  Kifejezetten jót jelent. 🙂 Főleg a Tél.

 4. Incanus szerint:

  Jaj, az annyira szép. Az lett volna a az idei ének érettségi B tételének egyik darabja, de az ének tanárom kivette, mert minden évben a sorozat 20 %-át meg kell újítania, és ezért berakta a tavaszt. Annyira felbosszantott…

 5. sanyoca szerint:

  Nade mi van az MSNeddel? Hiába írod be a címedet, meg a jelszót, nem tud kapcsolódni? Hmm, ilyen hibával még nem találkoztam.

 6. sanyoca szerint:

  Ja a kép megoldása:
  Sinkó István képzőművész – A kis cselló születése

 7. Incanus szerint:

  Igen, pontosan ez a baj. Felmegyek rá az ALT F2 bigyóval, beütöm, hogy gaim, és azt írja ki, hogy az attila@tolkien.hu bontotta a kapcsolatot, a protokollt nem támogatja a kiszolgáló. Nem tudom, hogy ez mit jelent, meg micsoda, de nagyon idegesít.
  Amúgy a kép megfejtése már megint csak jó, szóval…honnan tudtad, hogy ez az? 😀

Vélemény, hozzászólás?