Croque monsieur

Ma reggel azzal az érzéssel keltem fel, hogy valami nagyon franciát akarok csinálni, így egy kisebb mértékű szenvedés után eszembe jutott, hogy hát mégis mi a legfranciább kaja, amit Meryl Streep csinált az Egyszerűen bonyolult c. filmben? Igen! Croque monsieur.
Sokkal nehezebbnek és bonyolultabbnak tűnt az elkészítése, mint azt gondolhatnánk, de Istenem, hogy az milyen finom lett! 🙂
Csináltam hozzá paradicsomsalátát is és a kettő együtt valami… illusztrálnám:
– Tanítok Neked valamit az evésről. Hunyd be a szemed! Rágd meg lassan! Csak az ízére gondolj! Krémes, édes, sós, mogyorós beütés.
– Érzek valamit.
– Most kóstold meg ezt! Teljesen más. Édes, ropogós, enyhe utóízézzel. És most próbáld meg együtt!
– Azt hiszem érezni kezdtem valamit, lehet, hogy a beütést…vagy az utóízt?
– Na ez az! Nos, képzeld el, hogy a világ legjobb ízeit összekevered végtelen sokféleképpen. Olyan ízeket kapsz, amilyen még nem volt, a határ a csillagos ég!
/L’ecsó/

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom!

Croque_monsieur_bake-1-l

Vélemény, hozzászólás?