Reflektálás a kritikus táborértékelő blogbejegyzésekre

Az egyik MTT-sel beszélgettem ma a táborral kapcsolatban és néhány dolog rendkívül kikívánkozik belőlem. Én teljességgel el tudom azt fogadni, hogy mindenkinek van véleménye, mindenki és hangsúlyozandó, hogy MINDENKI jobban tudja, hogy hogyan kell közösséget, logisztikát, keretjátékot, programot és úgy egyébként is tábort szervezni. Komolyan, nekem ezzel semmi problémám nincs, ami pillanatok alatt kiveri a biztosítékot mind táborszervezőként, mind MTT tagként az az, ha valaki úgy fejti ki nyilvánosan a véleményét, hogy a blogbejegyzésben leírja, hogy gyerekek, Attila milyen ritka szar szervező. Miért kell nevesíteni szervezőket?? Egyszerűen nem tudok ezen túl lépni. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden táborozó, szervező, résztvevő elmondja és kifejtse a véleményét a táborral, szervezőkkel, rendszerrel kapcsolatban, azonban erre megvan a megfelelő fórum. Ott van a táborértékelő visszajelző dokumentum, oda is tessék mindezt leírni és ne az legyen, hogy minden szervező 10 pontot kap és értékelésnél a “minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve” mondatokat látunk viszont, már persze ha egyáltalán mindenki kitölti. Oda is tessék leírni a kritikákat. De a lényeg, én elhiszem, hogy vannak jobb szervezők és kevésbé jó szervezők úgy általában, de kritizálni úgy szervezőket, hogy leírom, hogy X és Y szar úgy, hogy gyakorlatilag novembertől augusztusig azért dolgozott, hogy egy jó tábort szervezzen az már az arcátlanság netovábbja, ráadásul úgy, hogy x szar. De miért? Mert szar! De miért? Hát nem érted, hogy szar!?!?!
És ami a legrosszabbul esik az nem az, hogy olyanok mondják, hogy hogyan kell jól tábort szervezni, közösséget vezetni, keretjátékot írni, programokat szervezni és logisztikát rendezni akik még soha, ismétlem soha semmilyen rendezvényen nem szerveztek, amivel még mindig nem lenne semmi baj, de a véleménynyilvánítás olyan arrogáns stílusban történik, hogy az már-már sértő.
Nem egyszerű és nem könnyű tábort szervezni, ezt senki nem állítja, de valahol képmutatónak érzem az utolsó napi sírást, majd 2 nappal később a mérföldkövekkel lejjebb süllyedt, ki ha én nem típusú kiírásokat. Félreértés ne essék, én nagyon szeretek tábort szervezni, és jövőre is szeretnék benne lenni a táborszervezői csapatba, csak nem tudom megérteni, hogy miért kell személyeskedőre, rosszindulatúra és negatívra venni a kritikát mindenáron, pusztán azért, hogy x és y elmondhassa magáról, hogy ő mennyire kritikus, holott csak teljesíthetetlen elvárásokat támaszt egy olyan dologgal szemben, amit a barátai készítenek neki azért, hogy jól érezze magát. Ami után persze egy foghíjas köszönöm helyett megkapja a tisztelt táborszervezői csapat, hogy szar volt!

Vélemény, hozzászólás?