Piertotum Locomotor

Csütörtökön Ibolya, Zita – a volt iskolatársa – és Dani, meg persze én elmentünk Parndorfba és Bécsbe. Tudjátok, hogy én nem igazán szoktam eljárni magamnak ruhát venni, csak évente egyszer, a tábor előtti csütörtökön. Ami most, azaz július 14-én volt.
Reggel indultunk olyan 7 óra környékén a Szabolcs utcából, majd a Lehel téren felvettük a Zitát és indultunk is. Nagyon hamar – alig 2 óra alatt – odaértünk Parndorfba. Erről azt kell tudni, hogy egy patkóalakú üzletsor, ilyen ún. outletekből áll és mindenhol márkás cuccokat lehet kapni relatíve olcsón, vagy olcsóbban, mint Magyarországon.
Mivel ez az év egyetlen ruhavásárlási lehetőségem, így igyekeztem azért jó dolgokat venni, sokat és olcsón. Persze ez egy olyan háromszög, amiből elég nehéz kijönni. Jót és sokat, de nem olcsón, sokat és olcsón, de nem jót, jót és olcsót, de nem sokat.
Vettem 4 pólót, 2 pulóvert, két farmert, két kávét, egy cipőt és 10 szem csokis bombont. Hogyha összegezni szeretném az egészet. 🙂

Tegnap fel is avattam az egészet…vagyis egy pólót, egy pulóvert, egy cipőt és egy nadrágot, amikor elmentem Rubyval és Dórival a HP 7/2-re. Úgy éreztem, hogy végre nekem is vannak normális ruháim. Tudjátok Ti is, hogy mennyire külsőségre épülő ez a mai (magyar) társadalom. Ha rongyokban jársz, kinéznek onnan. Nyilván rongy szó alatt nem a különleges ruhák értendőek, hanem azokra a ruhákra, amik ilyen ápolatlanul rongyok. Igazából ezt az irányultságot tökre nem értem, mert miért nem hordhat mindenki olyan ruhát, amilyen ruhát csak akar. Szóval felhúztam egy ilyen – Dóri elmondása szerint – sötéttégla színű pólót, egy fekete kardigánnal, kék farmerrel és kék cipővel. Tulajdonképpen nem szoktam színes ruhákat hordani a…szóval amiatt, ezért mindig meghökkentő, ha színespóló van rajtam. 😀 Azt hiszem, hogy Ruby is meglepődött…:D Ugye, hogy ugye? 😀

Ami pedig a filmet illeti, nekem nagyon tetszett, bár szokás szerint Rubyval végignevettük az egészet. (Ha tudnátok, hogy mennyit hallgattam emiatt a Dóritól, hogy: “mindenki ott sírt, én meg csak azt láttam, hogy te mellettem rázkódsz a nevetéstől, és csak attól féltem, hogy egyszer csak kitör belőled a nevetés és mindenki felénk fog fordulni”.) Jó…tényleg nem tehettem róla, Ruby folyamatos háttérkomenteket csinált, amelyek reflektáltak korábbi filmes élményeinkre. Szóval…mindenképpen megérte megnézni. Bár azt hiszem, hogy nem ártana, ha még egyszer megnéznénk. Megígérem, hogy megpróbálom nevetés nélkül végignézni a filmet. 😀

Meg kell, hogy mondjam a legjobban az tetszett a filmben, hogy végre nagyobb szerepet kaptak a tanárok. Tudjátok eddig nem jött át – hogy ilyen XXI. századi marginális zenei kifejezést használjak -, hogy egyáltalán ők tudnak varázsolni. Nem úgy, mint mondjuk a Gyűrűk Urában, ahol mindenki tudja, hogy Gandalf a megtéveszthetetlen, megkérdőjelezhetetlen, nagyhatalmú varázsló.
Ugyebár a Harry Potter filmekben az volt a legnagyobb probléma, hogy Minervát láttuk varázsolni ezt a részt leszámítva egyszer, Perselust kb. 2-3-szor, és kb. ennyi. Azt sem tudjuk, hogy a többiekkel mi van, vagyis kik ők egyáltalán. Szóval lehettek volna sokkal de sokkal könyvhűbbek is – ha egyáltalán van ilyen szó -.
Azt hiszem, hogy a legjobb és a legnagyobb alakítást – amelyben megegyezik a filmes karakter és a színészi elvárás – azt Maggie Smith nyújtotta. Különösen aranyos volt az a rész, amiben kimondja azt a bizonyos varázsigét, majd megfordul és megszólal, hogy már úgy várta, hogy ezt a varázslatot használhassa. 🙂 🙂 Übercuki, de komolyan. Szóval ő alapvetően szerintem a bölcs öreghölgy, vagy bölcs öregasszony, aki mindig, mindent helyesen és jól tud. Szóval, én nagyon örülök, hogy végre normális, megillető szerepet kapott.
Ami csalódás a filmben az az volt, amikor a Perselust alakító Alan Rickmannek a könnyét begyűjti a Harry. Szerintem állatira nem rá vallott az ahogyan azt megírták. Szóval minden elismerésem Alan Rickmannek, de ezt lehetett volna jobban, szerény véleményem szerint.
Miután kijöttünk a moziteremből, a Dóri azt mondta, hogy ezzel véget ért egy korszak, hiszen effektíve gyerekkorunktól mentek ezek a részek, de én nem érzem ezt ennyire fájónak. Úgyis meg fogják csinálni még egy jópár év múlva, mint ahogyan minden filmet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?