Archive for 2016. szeptember 10. szombat

Kifordult világ

P.-vel beszélgettem erről tegnap este, és ő mondta ki a legvalósabban, legelemibben az egészet: “A világ kifordult a négy sarkából, romlik és leépül fokozatosan…bár közhely, de tényleg lassan megérünk a pusztulásra.”
A legrosszabb, hogy nem tudok vitatkozni, csak maximálisan egyetérteni vele. Nem normális ahogy az emberek viselkednek egymással, nem normális az, hogy fogyóban van, és szinte már el is tűnt a világból a jó, a szép, a szeretet adása és fogadása feltétel nélkül. Azok a kapcsolatok — legyen szó akár barátságról, akár párkapcsolatról — amelyeknek még van pozitív oldala, azok fehérholló effektusban szenvednek. A környezetünk azt akarja, hogy mi ne legyünk jobbak, ne legyünk másak, hanem teljes egészében lehúzzanak minket arra a szintre, ahol az átlag ember tart. Mert igen, tény, hogy a legtöbb ember nem bírja elviselni, ha a másik okosabb, szebb, tehetségesebb, gazdagabb. Nem bírjuk elviselni az érzést, hogy vannak mások, akik — ha csak egy gondolattal is — jobbak nálunk.
Tudom, hogy miről beszélek, hiszen az elmúlt 2 évben számtalan változáson mentem keresztül, mint fizikailag, mint mentálisan, lelkileg, testileg minden szempontból. És bocsánat, de nem vagyok boldog, amikor most, hogy már benne vagyok a normál alkatúak táborába hallom, hogy hogy megszólják azokat, akik kövérebbek, alacsonyabbak, csúnyábbak, kancsalabbak, szőkébbek, kékszeműbbek…trallala, mint kéne. Undorító! Az egész kibaszottul undorító, hogy így működik a társadalom és így működik a környezetem. Bocsánat, de a változást kizárólag egyéni szinten lehet elindítani és nem vagyok hajlandó most és korábban sem megszólni senkit sem, mert magas vagy alacsony, mert kövér vagy sovány, mert ilyen vagy olyan.
Annyi szép van odakint a világban és annyira szánalmas, hogy az emberek belesüppedtek ebbe a mocsárba és az egész arról szól, hogy csak véletlenül se legyen senki jobb nálam egy fokkal sem. Undorító és gusztustalan ez a világ.

unicafe-hu-a-vilag-kifordul-a-negy-sarkabol-001

Értesítés helyett…

Ha lehet valami groteszk, szürreális, egyszerre felemelő és földbe döngölő, akkor a szerda az volt.
Nem tudom, hogy mit mondhatnék és nem tudom, hogy egyáltalán kell-e bármit is mondanom.
Talán azt, hogy köszönöm…minden szempontból és olvasatból. 🙂