Archive for 2014. augusztus 25. hétfő

Fanfare!

Zenét is ritkán szoktam megosztani és főleg olyan mainstream komponistát, mint John Williams, de azt hiszem, mivel a mai nap a “megvilágosodás napja” volt, így…mondjuk, hogy ez autentikus: 🙂

Védett: Der Kuss

Ez a tartalom jelszóval védett, megtekintéséhez alul meg kell adni a jelszót:

Croque monsieur

Ma reggel azzal az érzéssel keltem fel, hogy valami nagyon franciát akarok csinálni, így egy kisebb mértékű szenvedés után eszembe jutott, hogy hát mégis mi a legfranciább kaja, amit Meryl Streep csinált az Egyszerűen bonyolult c. filmben? Igen! Croque monsieur.
Sokkal nehezebbnek és bonyolultabbnak tűnt az elkészítése, mint azt gondolhatnánk, de Istenem, hogy az milyen finom lett! 🙂
Csináltam hozzá paradicsomsalátát is és a kettő együtt valami… illusztrálnám:
– Tanítok Neked valamit az evésről. Hunyd be a szemed! Rágd meg lassan! Csak az ízére gondolj! Krémes, édes, sós, mogyorós beütés.
– Érzek valamit.
– Most kóstold meg ezt! Teljesen más. Édes, ropogós, enyhe utóízézzel. És most próbáld meg együtt!
– Azt hiszem érezni kezdtem valamit, lehet, hogy a beütést…vagy az utóízt?
– Na ez az! Nos, képzeld el, hogy a világ legjobb ízeit összekevered végtelen sokféleképpen. Olyan ízeket kapsz, amilyen még nem volt, a határ a csillagos ég!
/L’ecsó/

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom!

Croque_monsieur_bake-1-l

Keserédes

Még 8-at kell aludni…1 héten belül vagyunk… nem tudom… ilyenkor annyira rohadtul nehéz belegondolni, meg tudni azt, hogy bármit is teszel, nem tudod meggátolni és el fog jönni, ami nyilván valahol jó, mert még mindig élsz, de a másik oldalról… Nem tudom, akik ismernek, azok tudják, hogy számomra az évnek ez az egyik legnehezebb (a másik a karácsony) időszaka.
Nem tudom, már két napja egy Fodor Ákos vers jár a fejemben és nem ereszt és megbéklyóz:

Fodor Ákos: Poszt

Én se leszek már
szép, ifjú halott, aki-
ből még mi minden…!

morezombiesappear-736x250