Archive for 2013. február 25. hétfő

Oscar-gála part 8.

5.35. A legjobb rendező Ang Lee lett. Ő mondjuk nagyon jó, ezt már bebizonyította a Túl a barátságon c. filmmel is. Persze ez is a Pi élete. Ja és Jane Fonda adta át a díjat. 😀
5.44. A legjobb női főszereplő Jennifer Lawrence lett a Napos oldal c. film miatt.
5.50. A legjobb férfi főszereplő Daniel Day-Lewis lett. Végre egy olyan döntés, ami igazán jogos. Ő nagyon jó volt! :)) Arról nem is beszélve, hogy Meryl Streep adta át az Oscar-díját. 😛
5.57. A legjobb film az Argó-akció lett.

Nos…meg kell állapítanom, hogy ez volt az egyik legfurcsább díjátadás azóta, amióta én csinálom a Wikipedia szócikkeit….whatever.
nagyon szépen köszönöm drága barátomnak, Rubynak, hogy együtt nézhettük a ceremóniát.

Oscar-gála part 7.

5.12. A legjobb eredeti filmzene díját a Pi élete nyerte.
5.17. A legjobb eredeti betétdal — micsoda meglepetés — a Skyfall lett.
5.25. A legjobb adaptált forgatókönyv díját az Argó-akció nyerte.
5.27. A legjobb eredeti forgatókönyv díját a Django elszabadul kapja.
És most jön az utolsó 4 nagydíj, a legjobb női és férfi főszereplők, a legjobb rendező és a legjobb film.

Oscar-gála part 6.

4.34. A legjobb vágás díját az Argó-akció c. film nyeri.
4.50. A legjobb látványtervezés díját a Lincolnc c. film kapta. Megdöbbentő, hiszen azt hinné az ember, hogy már csak a Pi élete vagy A nyomorultak nyerhet…bocsánat a cinizmusért.
Itt volt egy maratoni rész, amelyen bemutatták, hogy ki kapta a Jane Hesholt humanitárius díjat. Illetve megemlékeztek azokról a művészekről, akik már nem lehetnek köztünk. Az egyik legszomorúbb nora Ephron volt, aki 2012 júniusában halt meg leukémiában. Ő volt a Julie és Julia c. film rendezője, és sajnos ez volt az utolsó filmje is. Nagyon szomorú! 🙁

Oscar-gála part 5.

4.13. A legjobb hangkeverés díját A nyomorultak nyeri.
4.16. A legjobb hangvágás díját a Zero Dark Thirty kapta — ez az első díjuk ma –, valamint a Skyfall, megosztva egymással.
4.26. A legjobb női mellékszereplő díját Anne Hathaway nyerte A nyomorultak c. film miatt. Úgy érzem, hogy kicsit túlértékelik ezt a filmet. Ez volt a 14. kategória díja — a 24-ből — és már 3 Oscar-díjat bezsebelt.

Oscar-gála part 4.

Huhhh, lassan 2 órája megy, elég sok díjat átadtak, a legjobb idegen nyelvű film a Szerelem lett (Ausztria). A legjobb dokumentumfilm a Searching for Sugar Man, a legjobb rövid dokumentumfilm az Inocente lett.
A legjobb rövidfilm a Curfew lett.
A legjobb operatőr és a legjobb vizuális effektek kategóriájában a Pi élete nyert, ami megdöbbentő és valamelyest elszomorító, mivel a Hobbit is jelölt volt az utóbbi kategóriában.
A legjobb smink díját A nyomorultak c. film kapta — itt is jelölt volt a Hobbit –.
A legjobb jelmez díját pedig az Anna Karenyina kapta.

Oscar-gála part 3.

Ruby áldásos közreműködésével most már tudom nézni a ceremóniát — szar volt a link –.
A legjobb férfi mellékszereplő Christoph Waltz lett nost…meg vagyok lepve, mert szerintem ez volt a legerősebb kategória, és Waltz egy hasonló karakterért tavaly más kapott…mindegy.
A legjobb animációs rövidfilm a Paperman lett.
A legjobb animációs film pedig a Merida, a bátor.

Oscar-gála part 2.

Jó reggel kívánok minden kedves Oscar-rajongónak. Elvileg most kell elkezdődnie a ceremóniának, remélhetőleg az a link, amint nézzük a ceremóniát fogja mutatni és nem ezt a red carpetos lófaszt. 😀 Most is velem van és együtt nézzük a gálát drága Rubyval. Momentán nagyon izgulunk, hogy mutassák a díjátadást ne csak a különböző kanapés riportereket. Meglátjuk! 🙂

Oscar-gála part 1

Lassan megyek aludni, mivel holnap hajnali 2 órakor kezdődik a 85. Oscar-díj átadási ceremónia. Idén most már 7. éve jómagam csinálom ilyenkor a Wikipedia szócikkét. Több szempontból izgalmas lesz az idei ceremónia. Alapvetően nem erősek a kategóriák, kivéve a legjobb férfi mellékszereplő színész kategóriája, amelyben olyan nagy neveknek szurkolhatunk, mint Alan Arkin, Robert De Niro, Philiph Seymour Hoffman, Tommy Lee Jones és Christoph Waltz. Talán ez a kategória, ahol tényleg nagy lesz a verseny.
Remélem lesznek ismét olyan barátaim, akikkel együtt izgulhatjuk ezt végig. 🙂
Találkozó óra 7 óra 27 perc múlva. 😉 😀

Hmmm :))

Az elmúlt 3 napban annyira iszonyatosan fájt a fejem, hogy azt hittem megőrülök. Nem bírom ki ezeket a hülye időjárási rapszodikumokat. Amikor a szerdán bevett Cataflam sem segít, az azért elég sok mindent elárul. Azt hiszem le fogok betegedni, mert ma reggel már úgy ébredtem, hogy a torkom is fájdogált. Nem igazán lenne most erre időm, mert nem bírom ki. Ezer meg egy dolgom van, amit kell csinálni, a március 19-i vizsgakoncert, az április elején levő TDK döntő és nem ez lenne az ideális időpont a megbetegedésre.
Holnap családi összejövetel lesz a Sanyóéknál, Mama, Sanyó meg a Dani születésnapját fogjuk ünnepelni. Igazából olyan szempontból jó, hogy itt Pesten lesz az egész, mivel ha 12.00-re kell odaérni, akkor ráérek elindulni hozzájuk 11.58-kor, és azért ez vicces. Végre nem kell elindulni olyan korán. 😛
A munkát illetően, nagyon jó, nagyon élvezem. Gyakorolhatok sokat, és tényleg jó érzés olyan emberekkel együtt dolgozni, akik kölcsönösen munkatársnak tekintik egymást. Ezalatt arra gondolok, hogy hiába van mondjuk átlagosan 20 év köztem és a tanszéken tanító tanárok között, mégis teljesen kollegális a viszony. Ok, nyilván nem tegeződünk — furcsa is lenne –, de nagyon élvezem azt, hogy egyenrangú félként kezelnek.
Ami újdonság, hogy elkezdtem újra Doktor House-t nézni, a 6. évadtól. És hát…még mindig nagyon jó. Holnap meg Oscar!! :))

Múlt héten, szombaton

Vártam több, mint 1 hetet, hogy lecsengjen bennem minden érzelmi vihar és be kell vallani, hogy féltem attól, hogy milyen lesz az, hogy már nem tartozom ahhoz a közösséghez. Nyilván hosszútávú következtetéseket egyelőre nem lehet levonni, azonban most úgy érzem, hogy jól döntöttem. Nagyon jó tudatában lenni annak, hogy az a közösség, amelyre sokan úgy tekintenek, mint saját individuumuk egyetlen interpretációs színtere, addig én meg tudtam azt tenni, hogy szakítsak minden ilyen sallanggal és eltávolodjak ettől a masszától.
Az elmúlt egy évben túlságosan sok időt szenteltem ennek a közösségnek az oltárán, ami így visszanézve bizonyos szempontból nagyon hasznos volt, bizonyos szempontól viszont teljes időpocsékolás. Felesleges volt hitegetnem magam azzal, hogy ez egy másfajta közösség, felesleges volt azzal áltatnom magam, hogy a barátaim nem olyanok, ők tényleg lojálisak…a francokat. A legtöbbjük éppen ugyanolyan, mint bárki más. Persze a bizalom is fontos kérdés itt, de addig nincs értelme semmilyen változásnak vagy változtatásnak, amíg azokban az emberekben nem tudatosul önnön valóságtudatuk.
Arról nem is beszélve, hogy tényleg újfent rájöttem, hogy az a sok idő, amit erre az egészre fordítottam, mennyi más hasznosabb dologgal is eltölthettem volna. Most már 1 hete tanszéki előadó vagyok az ELTE-n. A munkával töltött órák során tudatosult bennem, hogy mennyivel fontosabb nekem, mint karrieristának a munkámban való elsőség, precizitás és maximalizmus, mint az, hogy egy ilyen túlkoros, valóságtudat nélküli közösség tagja legyek, akik azt hiszik, hogy az egész csak egy burok, amelyet nem érinthetnek a társadalmi változások, szokások és viselkedések. Dehogy is nem! Ezzel a szélmalomharccal ássa egyre jobban és jobban alá magát, mert titkon, legbelül mindenki tudja, hogy nem fog fennmaradni ez az egész. Azt hiszem hasznosabb elhagyni hamarabb a süllyedő hajót, mint megvárni kapitányként a végét. Amíg lehet, hagyjátok ott az egészet és jöjjetek rá, hogy ez csak addig jó, amíg azt hiszed, hogy ebből meg tudsz élni. De onnantól kezdve, hogy 30 évesen kijössz az egyetemről — hiszen minek kellene időben elvégezni — és munkanélküli leszel rá fogsz jönni arra, hogy ez akkor jó, ha van mellette egy biztos megélhetésed, a Hotel Mama be fog zárni!