Archive for 2011. január 24. hétfő

Megint…

Megint az az eset állt elő, hogy bár tanulnom kellene, de ehelyett táboros videókat nézek. Folyamatosan azt érzem, hogy én nem tudnám ezt ilyen profin megcsinálni. Nem mártírkodásként, de tényleg, mindenki annyira profin végezte a dolgát és belegondoltam abba, hogy ha majd most nyáron kell valamit csinálnom, akkor én megtudnám-e így szervezni a programokat, vagy akármit. Annyira hihetetlenül bénának érzem magam…:S

Csókolom a világ összes emberarcúját

Ma egy furcsa esemény volt az iskolában, ami miatt azon kezdtem el gondolkodni, hogy mennyire megdöbbentőek az emberek. Mindenki az élete során kialakít magáról egy képet, amit mutat a világnak, ez a legtöbb esetben valós, a képmutatóknál persze nem, de ők most nem számítanak.
Lehet, hogy én vagyok ennyire erkölcsileg érzékeny, de ha egy vita van, még ha nem is kapcsolódik hozzám, nagyon mélyen meg tud érinteni. És azt is tudom, hogy nem vagyok az az átlagos, mert nem focizom, nem iszom, nem járok bulizni, és nem ébredek a hétvégén egy árokban a saját hányásomban, bocsánat a szókimondásért, de nem ez teszi az embert emberré vagy a fiatalt fiatallá. Tudom azt, hogy a magyar fakt órákon nem csak az anyagot kapom/kapjuk meg Csöpi nénitől, hanem megingadhatatlan erkölcsi értékrendet. Emiatt mondom azt és ehhez tartom is magam minden változás ellenére, hogy sosem fogom ezt elfogadni, sosem tudom azt megérteni, aki összekeveri a magánéletét a munkájával.
Ahogy ezt írom, azon gondolkodom, hogy lehet, hogy ez nem az én korosztályomnak való gondolkodásmód, mert ez nagyon komolyan hangzik, de mégis, ha mindenki csak egy kicsit tartaná magát az elveihez és most a XXI. században mindenki vagy minél többen megmaradnának “emberarcú embereknek, akkor csókolom őket.

MOKKA

Igen, tudom pofátlanság, hogy majdnem 2 hete nem írtam semmit sem, csak annyira, de annyira nem volt rá se időm, se pedig energiám, hogy nem csókolt meg a múzsa.
Ugyebár január 8-án véget ért a LEP, de a dolog szépsége csak ezután következett. Hétfőn még elmentem iskolába, de estére már olyan furcsán éreztem magamat. Reggelre 38.4 fokos lázzal ébredtem és rájöttem, hogy aha, akkor most nincs iskola. elmentem a dokihoz és elmeséltem neki, hogy igen, már KÖMF-ön is beteg voltam, de nem jöttem, aminek az lett az eredménye, hogy torok-, gége-és nyálmirigy gyulladásom lett. Ettől a hangom Charlieval vetekedett, és kb. úgy néztem ki, mint a félzombik. Nagyon rossz volt, viszont ezzel kivettem a jól megérdemelt 4 napos szabadságomat is. 😀
Ellenben szombaton ELTE-BTK nyílt nap volt, és semmi esetre sem hagytam volna ki. Ruby, Kevin és én elindultunk korán reggel, persze Rubyr megint kellett várni, mert – mily’ meglepő – elkésett. Szóval, miután felértünk Budapestre, kiderült, hogy annyian vannak az általános eligazításon, hogy az épületbe nem lehet beférni, ezért 12 órára visszamentünk, vagyis elváltunk, mert Ruby Régészet szakra megy és ők az B épületben voltak, Kevin Germanisztika szakra szeretne menni, ami az F épületbe volt, az enyém a Magyar szak pedig az A épületbe. A dolog érdekessége, hogy jövünk az ELTE-BTK épülete előtt, és beszéljük, hogy kinek hol lesz a szakos ismertetője. kevin kérdezi, miután az övéké kiderült, hogy és a tied hol lesz? Mondom, hogy az A épületbe, eltelik néhány másodperc majd megszólal: “A, mint Attila…hihetetlen, már ők is neked nyalnak. Nyilván 😀
Az előadóban 82-en voltak, tehát megismertem a konkurenciát, gyakran kell majd használni a síneket. 😛 Persze nagyon-nagyon-nagyon és még annál is jobban tetszett, és igen irodalomelmélet és irodalomtudomány szakirányra fogok menni, mert arra megyek, és felvesznek és igen, ezek mind tények. Fúúúúú, aztán a szakos eligazítás után, ami hármunk közül nekem tartott a legtovább, elmentünk a Bródy Sándor utcában levő teaházba. persze ez is nagyon kúl volt, ahogy az is, hogy pont ott futottam össze BigFoottal, vicces. 😀
Kevin emlékeztetésére, aki most olvassa a blogomat, elfelejtettem megírni, hogy vasárnap volt egy filmnézés náluk, amire mind a 3-an elmentünk,Ruby, Charlotte meg én. Először megnéztük a Becstelen brigantik c. filmet, ami katasztrófa, egyedül Christopher Waltz játszik benne fantasztikusan, nem hiába kapott Oscar díjat, persze Charlotte bealudt alatta, igaz, ma azt mondta, hogy ez csak 2 perc volt, holott 45, de hát…a saccolás sosem volt az erőssége. Aztán megnéztük a Gothika c. filmet, ami nagy durva volt, bár kevésbé durva, minta Fűrész, olyan félig meddig durva. Aztán megnéztük az Így neveld a sárkányodat c. filmet, ami nagyon-nagyon aranyos, ajánlom mindenki figyelmébe, végül pedig a Bűbájt, ami értette az I-re a pontot…tekintve, hogy a nagy I betűre nem teszünk pontot…magyar fakt. Jah és igen,Kevin anyukája…öhm…most hagyjuk a filmes egyezéseket, mert ott ugye én, vagyis nem én hanem Viola, aki Jane Fonda, de csak akkor lett Viola, amikor a 4. férje elhagyta, mert rajtakapta a 2 férjét a 3. férjével az első meg elhagyta, mert nem bírta elviselni…de ez most nem fontos, szóval kevin anyukája Andrea/Andi néni/Andi, aki nagyon-nagyon aranyos, sütött nekünk pizzát, és nagyon finom volt és csak az én kedvemért tett rá hagymát, és nagyon szeretjük és köszönjük és nagyon finom volt és azt is köszönjük, hogy kibírta a teátrális nevetésemet egy napon keresztül. 🙂
Most hétfőn mentem újra iskolába, persze mindent ezerrel pótolok – mellesleg, most is azt kéne, de a blogolás prioritást élvez -. Folyamatosan az ELTE-BTK jár a fejemben, vagyis nem  az ELTE-BTK, hanem az, hogy felfognak venni a magyar szakra, most szeptembertől azon a szakon fogok tanulni és igen, bölcsész leszek, és igen ezt akarom és az sem érdekel, hogy vannak olyanok, akik mást mondanak, mert a nagy dolgok nem számítanak, a kicsire meg nem adunk. Meg én úgy érzem, hogy lelkiismeretesen tanulok, elvégzem ami a feladatom, nem járok el diszkókba, nem iszom, nem drogozom, nem dohányzom, zongorázom, azt is szerintem keményen csinálom…nem tudom…én nagyon szeretném, ha oda felvennének, mert valahogy céltudatosan a magyar szakra szeretnék menni. Szeretném érezni azt a felelősséget, hogy a következő generáció az én kezem közül fog kikerülni, és szeretném, ha felelősségteljes világuk és pontos értékrendjük lenne, ne legyenek olyan link alakok, akik az utcán lődörögnek és azt hangoztatják, hogy élet mennyire rossz, hanem, legyenek talpra esettek és tényleg, nagyon jó lenne. 🙂
Ha már itt tartunk – kis érzelmi váltás után – kikaptuk a félévi bizonyítványt, 4.0 lett az átlágom, tehát van még hova javítani, viszont a fiúk közül én lettem a legjobb. 😛 Meg azért az átlagommal benne vagyok a 10 legjobban is:

Magyar nyelv fakultáció: 4
Magyar irodalom fakultáció 5d
Történelem: 3
Német nyelv fakultáció: 4
Angol nyelv: 4
Matematika: 3
Biológia: 4
Művészetek: 5
Magatartás: 5
Szorgalom: 5

Igen, döbbenet, magatartás 5-ös, szorgalom 5-ös, irodalom 5-ös dicsérettel…majd feldolgozom. 😀

Út a Magányos Hegyhez

Ez a történet szeptember 24-én kezdődött, amikor Rabyn kiírta, hogy akkor a januárban tartandó LEP, azaz az Tolkien Születésnap 2011-ben nagy rendezvény lesz, az előző kettőhöz képest más. Ezen a napon kikerült a fórumra, hogy keresnek infópult-vezetőt, felelőst. Kapva egy kósza gondolaton, elküldtem a levelet, hogy én nagyon szívesen elvállalnám ezt a főszervezői posztot, feladatot.
Néhány nappal később megérkezett Rabyn válaszlevele. Biztos voltam benne, hogy nem csinálhatom majd ezt a  feladatot, mert bármennyire is szeretem az összes MTT tagot, egytől-egyig, azért vannak jószerivel olyanok, akik ilyen-olyan okok miatt nem bíznak bennem, nem bíznának rám nagy felelősséggel járó posztot. Nos, ez a levél nem erről szólt. Az indoklás rövid és tömör volt. Betöltötted a 18-ik életévedet, tudsz felelősséget vállalni ebből fakadóan, és hát, egy fiatalabb generáció tagjaként valahogyan neked is kell tapasztalatot gyűjtened.
Az első közös szervezői megbeszélésünk december 18-án volt. Itt tisztáztuk mindenkinek a feladatkörét. Náda feladata volt a színpadi est és a programok egyeztetése, a fellépők felkérése és ennek technikai feltételeinek beszerzése, megoldása. Ankalimon feladata volt az ismeretterjesztő/tudományos előadások szervezése, tehát ide tartozik az előadók megkeresése is, illetve azok beosztásának eltervezése is.
Pók feladata lett volna a PR és a reklám elkészítése, de ezt valami miatt Dru és Alyr vette át. Az előző bejegyzésemnek – igen, ez itt a reklám helye –  is ők készítették a plakátot, persze a rendezvény miatt, nem azért, mert bejegyzést írtam. 😀
A következő főszervezői megbeszélésünk december 30-án volt. Itt már kész beosztások voltak, kivéve nekem, mert nem kaptam meg sem az ismeretterjesztő csoport, sem pedig a pogramosok beosztását sem. Tehát ahhoz, hogy készítsek egy összesített táblázatot, amely magába foglalja azt, hogy ki mikor van beosztva, mind a kettő részé kellett volna, de anélkül…nos igen nehéz lett volna kitalálnom. Itt született meg az az ötlet, hogy legyen a január 8-án tartandó rendezvény mottója az, hogy Út a Magányos Hegyhez, Tolkien műve alapján.
Átugorva ezt a néhány hónapot, elmondom, hogy a feladatom közé tartozott, hogy segítőket keressek a különböző szekciókba, beosztást készíteni, kitalálni, hogy milyen legyen. A szekcióknak vezetőt kellett találni és persze elintézni, hogy minden szekciónak meg legyenek azok a termékek – információk és /vagy valós termékek – amelyek elengedhetetlenek a működésükhöz. Tehát az MTT Shopnak pl. szerezni kellett könyveket, az Alexandrán keresztül, vagy éppen beszélni a Replika Shoppal, hogy nem jönnének-e el. És persze a szívügyemnek tekintett patchwork munkát készítő hölggyel beszélni, hogy nem állítaná-e ki a munkáját. És így tovább.
Január 7-én, elindultam iskola után Budapestre, először az Ibolyáékhoz, hogy lecuccoljak, majd onnan Csepelre. Itt kell megmondanom, hogy véleményem szerint ez az MTT eddigi legrosszabb raktára, nekem a Szabolcs utcából 45 perc tömegközlekedéssel. Szóval…nagyon messze van. Nem nyerte el a tetszésemet, tehát újat kéne keresni…:)
Amikor odaértem már Kincső és Náda várt rám, már egy jelentős részét a raktárnak bepakolva Kincső autójába. Ahogy így haladtunk, elindultunk az AKG-be, ami autóval min. 50-55 perc. Nagyon messze volt onnan, akkor döntöttünk úgy, hogy ez így nem kóser, ezért Ankalimonnak is el kellene jönni, mert különben így nagyon sokáig fog tartani, amíg átviszünk minden holmit az AKG-be.
Mikor újra visszamentünk a raktárba, már Ankalimon is ott volt. Majd újra visszamentünk az AKG-be, ahol megint csak kipakoltunk. Már olyan 22 óra magasságában voltunk. Egyébként úgy érzem, hogy nagyon hasznosan töltöttük az utat, mert Kincső nagyon sokat mesélt az egyetemről, meg annak a rendszeréről és ezt nagyon hasznosnak tartom. Ezúton is köszönöm neki, ahogy azt is, hogy futárszolgálatot vállalt. Az AKG után elmentünk Rabynért, aki eközben a Tesco-ban vásárolt be a büfének.
Ezután végre eljutottunk odáig, hogy oké, akkor vége a napnak, de ekkorra már háromnegyed 2 volt. Visszajutottam a Szabolcs utcába, ahol Náda átküldte a programosok beosztását, így végre meg tudtam csinálni az összesített beosztásomat, háromnegyed 3 lett. Még elmentem fürdeni és mire ágyba kerültem már negyed 4 lett. Lefeküdtem aludni,  és közben arra gondoltam, hogy basszus, 6:30-kor fel kell kelnem…nem akarooooom.  😀
6: 30-kor csengett az óra, remek, fel kell kelni, oda kell érnem korán, mert mégis csak főszervező az ember vagy mi. A 109-es busszal robogtam az AKG felé. Mikor leszálltam a Raktár utcánál, biztos voltam benne, hogy már az összes főszervező ott lesz, csak én nem. Csengett a telefon, Náda volt az, hogy ő és Léli késni fognak. Beértem, Rabyn sem volt még sehol sem, így a fél órás késésem nem volt akkora probléma.
A rendezvény előtt Rózsa nagyon sokan segített a hasznos tanácsaival, ilyen volt a jegy elrendezése is. Az elmúlt években – Rózsa elmondása szerint – sosem lehetett megállapítani az eladott jegyek alapján, hogy most akkor hányan is voltak ott és mennyi pénznek is kell lennie a kasszában. Akkor kitaláltam, hogy ez lesz az én monomániám, és ha törik ha szakad, akkor is el fogom érni azt, hogy ez sikerüljön. Ezért elkezdtem felvágni a jegyeket Mogyival, majd jött segíteni Dru is. Leszögeztem, hogy nagyon fontos, hogy pontosan csináljuk a jegyeket, a fentiek alapján.
Megérkeztek a szervezői kártyák is, és ahogy mindenki, én is kaptam egy műanyag tokot, amibe belekerült egy kék lap Besse Attila SZERVEZŐ felirattal. Nem tartom magam sznobnak, csak ez kifelé olyan viccesen nézett ki. 🙂  😀
Bejöttek a kapun az első emberek, miközben én mint az elmebetegek elkezdtem rohangálni, hogy mindenki a helyén van-e, nincs-e valami baj? De szerencsére mindenki nagyon pontosan követte a beosztását és nem voltak nagyobb vitáim. Bár ettől függetlenül egy darab rendezvényen sem tudom elfogadni azt, hogyha valaki késik, függetlenül attól, hogy ez most hányadik blokk volt, és hogy mennyire volt korán.
Lassan, de biztosan teltek az órák. Rabyn nagyon rosszul érezte magát, mert elkapta azt a betegséget, amit meg én kaptam el a LEP után, ezért vagyok most is itthon. Ilyen torokfájós, lázas elég csúnya betegség. Olyan 18 óra magasságában megérkezett a Duna TV, hogy készítsen egy rövid ismeretterjesztő filmecskét a LEP-ről.

http://www.dunatv.hu/musor/musorok/kikoto_friss.html

Ahogy elérkezett a 19 óra, véget ért a 4 blokk és következett a színpadi est. Nagyon rosszul esett az, hogy itt összesen a Coincidance elnevezésű táncegyüttesen kívül csak Esgal volt az, aki elkészített egy táncprodukciót. Tehát én is vallom azt, hogyha sokan csak egy kis időt szántak volna arra, hogy összerakjanak egy kis produkciót, nagyon szép és színes lett volna ez a része is. Ettől függetlenül azt kell mondanom, hogy nagyon köszönöm Esgalnak és a Coincidance csoportnak is, mert az előadásuk egyszerűen fantasztikus volt és nagyon színvonalas. Tehát én is köszönöm ezt. 🙂
A rendezvény után elérkezett a kocciántás időpontja, amelyre a rendezvény utáni táncház után került sor, amelyen az Eiri zenekar játszott.
A rendezvény után nagyon sokan maradtak ott pakolni és visszaállítani az AKG épületét a megszokott állapotba, amit ezúton is köszönök nekik.
Úgy gondolom, így néhány nappal a LEP után, hogy nagyon tanulságos volt ez a rendezvény. Sok tapasztalatot gyűjtöttem, amelyért nem tudok elég hálás lenni.
Köszönöm a lehetőséget amelyet kaptam Rabynnak. Nagyon-nagyon jó fő-főszervező vagy és nagyon hálás vagyok továbbra is azért, hogy engedted, hogy főszervező lehessek.
Köszönöm Nádának a lelki bátorítást, amelyet kaptam tőle a rendezvény során.
A teljesség igénye nélkül köszönöm a segítséget a LEP lebonyolításában nyújtott áldozatkész munkáját a segítőknek, programosoknak, valamint a 7 szekcióvezetőmnek, Mogyinak, Rózsának, Idhrennek, aki a betegsége ellenére végig csinálta a szervezést, Rodarthnak, Alyrnak, Newrának, BigFootnak és végül, de nem utolsó sorban Esgalnak.

No para

Pár héttel ezelőtt azt hittem, hogy tisztára idegroncs leszek a LEP hetében, mert tanulni is nagyon kell, meg itt a LEP is, de nem. Tanulok, jólehet, hogy szelektálva, de tanulok, a LEP szervezése terén megcsináltam a beosztásokat, e-mailt írogatok, meg telefonálok egy csomót, najó, azért nem olyan sokat, de pl. egy csomót beszélt emtétésekkel. Nagyon élvezem.
Na jó, nem mondom, hogy nincsenek rémálmaim, pl. ma éjszaka azt álmodtam, hogy mentünk baromi nagy pakokkal az AKG-ba, de az épület helyén csak romok voltak, mert lebombázták. Rabyn kitalálta, hogy menjünk le Fehérvárra és rendezzük meg a megyei könyvtárban. Ahogy itt jöttünk a Fő utcán, egyszerre csak elkezdett égni a jelmez, ami rajtunk volt, ami valami fura módon újra nőtt, mert az égett része eltűnt. Aztán beértünk az épületbe, de egyetlen egy MTT-s sem érkezett meg, viszont rengeteg külsős vendég volt. Kitaláltuk, hogy majd mi beállunk a különböző helyekre, és az milyen  jó lesz, de nem bírtuk, és itt felébredtem. Azért nagyon ijesztő volt. 😀
Remélem, hogy mindenki el tud jönni, mert nagyon-nagyon-nagyon jó lesz a LEP. 🙂

Évösszegző első blog bejegyzés

Először is minden kedves olvasómnak nagyon-nagyon boldog új esztendőt kívánok. Remélem, hogy eléritek minden célotokat és békében, örömben és boldogságban fog eltelni a 2011-es esztendő is. És persze olvassátok továbbra is a blogomat. 🙂 🙂
Most csak felsorolásszerűen, statisztikusan számolva megkapjátok a 2010-es évre vonatkozó adatokat, időt és energiát nem spórolva:
Általános témakörben 2, Bódottá témakörben 4, Barátok témakörben 12, Blog témakörben 8, Család témakörben 7, Cserekapcsolatok témakörben 2, Események témakörben 24, Fellépések témakörben is 24, Filmek témakörben 12, Gondolatok témakörben 21,  Irodalom témakörben 10, Iskola témakörben 12, Konyhaművészet témakörben 3, Kultúra témakörben 12, MTT témakörben 18, Utazás témakörben 10 és Zene témakörben pedig 14 bejegyzés született, amelyek 18 kategóriába és 17 címkébe sorolódtak.
A bejegyzéseimhez összesen 88 hozzászólás érkezett, ami meg kell, hogy mondjam, borzasztóan kevés a tavalyi 297 hozzászólásotokhoz képest.
Ebből a 88-ból 36-ot én írtam, tehát a hozzászólások 41 %-át – tavaly is ennyi volt a százalék csak az arány volt 122:297 😀 – , Sanyoca 18-at, ami a hozzászólások 21 %-ka – ez kevesebb, mint tavaly, mert tavaly 70:297 volt és az 24 % 😀 – , Missy 13-at, ez a hozzászólások 15 %-ka és Bunny 11-et szólt hozzá, ami a hozzászólások 13 %-ka. Hogy ezzel kihirdethessem a dobogósokat. 🙂 Négyen együtt 78 hozzászólást írtunk, ami az összes 89 %-ka.
Viszont, bár kevesebbet írtok, 42 új felhasználó érkezett, aminek nagyon örülök. Bátran mindenki szóljon hozzá. 🙂

A 2010-es év is bővelkedett egy sor szereplési lehetőségben, február 18-án voltam Szentendrén, ahol Vivaldi g-moll kettősversenyét játszottam; március 1-je, koncert a Hermann László ZMSZ és AMI-ban, műsor, Chopin, Esz-Dúr Grande Valse Brillante; március 25-ke, a Fejér megyei Művelődési Központban a Vasvári Gimnázium művészeti bemutatója, műsoron Chopin Esz-Dúr Grande Valse Brillante c. darabja; április 10-11, Fejér megyei Diáknapok, műsoron a Bartók Béla Kamaraszínházban Bartók Béla VI. tánc bolgár ritmusban c. darabja, amellyel a szólóhangszer-kamarazenekar kategória Kategóriadíjasa lettem; április 16-ka, Alcoa Művelődési Központ, Rachmaninov, Olasz polka négykézre; május 2-9, a németországi Freyung-i Gimnáziumban szereplés, műsoron Bartók Béla Este a székelyeknél, VI. tánc bolgár ritmusban, Beethoven Hat écossaisse és Chopin Esz-Dúr Grande Valse Brillante; május 31-én a Szent István teremben Rachmaninov Olasz polka és Hellenbach Dénes paso doble c. darabja a Zenei Nevelésért-díj gáláján; június 2-án, a Hermann László ZMSZ és AMI-ban zongoravizsga, Chopin Ász-Dúr Grande Valse Brillante és Rachmaninov Olasz polkája műsoron; június 4-ke, a Vasvári Pál Gimnáziumban pedagógusnapi köszöntő, műsoron Beethoven Hat écossaisse; június 8-án, szintén a Vasváriban azok a darabok, amiket Freyungban is eljátszottam, csak most a Schwäbisch Gmünd-ieknek; június 9-én, a zeneiskolában Ági néni koncertje, műsoron Chopin Ász-Dúr Grande Valse Brillante, Rachmaninov Olasz polka és Hellenbach Paso doble c. darabja; október 9-én a FMMK-ban Chopin születésének 200. évfordulója alkalmából az Ász-Dúr Grande Valse Brillante; október 12-én, a Hermann László ZMSZ és AMI-ban Chipin koncert, műsoron az Ász-Dúr Grande Valse Brillante; november 18-án, a Vasvári Gimnáziumban a saját szalagavatónk, műsoron Chopin Ász-Dúr Grande Valse Brillante és végül, de nem utolsó sorban december 6-án, Bartók Béla halálának 65. évfordulója alkalmából a szerző VI. tánc bolgár ritmusban c. darabja. Ez összesen 15 szereplés, 3-al több, mint tavaly. Nem semmi. 🙂 😀

Az MTT-ben január 2-án volt a LEP, ahol infópultoztam, meg  jegyárusítottam illetve dalnok rendet vezettem, meg díszítettem, és nagyon jó volt, mert ez volt az első rendvezetésem. Február 6-án az MTT Farsang, amely a budapesti Cserepesházban került megrendezésre, jegyet árusítottam, meg büféztem, illetve az estélyen Csavardíjat kaptam. 🙂 Március 27-én TLV országos döntője a FÉSZEK-ben, díszítettem fel-le, állomást vezettem, meg előzetesen összegyűjtöttem az adataikat, meg hogy hova érkeznek, meg segítettem a díjak átadása körüli mizériában. Június 18-án Náda, Ádám és én főszerveztük az MTT Születésnapot, ami így visszatekintve nagyon hangulatos volt. Július 22-től tábor volt 11 napon keresztül. Szabad rendi órát vezettem, meg mestervizsgáztunk Rózsával, ami sikerült és nagyon örülök neki és köszönöm mégegyszer. November 2-től KÖMF volt Zebegényben, amelyen kórust vezettem, meg Newrával büféztünk és nagyon élveztem, és nagyon jó volt, csak nagyon fárasztó volt, igen, 12 óra büfézés után valamiért összeesik az ember és akárhol el tud aludni. 🙂 Most pedig LEP-et szervezünk :), de arról majd egy év múlva az összefoglalóban. 🙂

És még egy, a két nappal ezelőttihez kapcsolódva…kellemes ünnepeket! 😀 😀 🙂