Archive for 2010. január 24. vasárnap

Szörnyű titkok…it’s fact…not…fiction…

Egy blogbejegyzést mindig nagyon-nagyon nehéz elkezdeni. Főleg mostanában, amikor különösen elkezdtem érezni azt, hogy jönnek azok a bizonyos hullámok, még nem látom Őket, még csak hallom ahogy ütköznek a kősziklához, de közelednek.
Elég nehezen tudom rávenni magam arra, hogy blogbejegyzést írjak, pedig annyira jó dolog és annyira szeretem csinálni és félek, hogy valamit ki fogok hagyni és elsikkadnak azok a nagyon fontos részletek. Érdekesnek tartom, hogy most milyen gondolatébresztően kezdtem el ezt a hozzászólást és már-már komikusnak mondhatnám az egészet. Tulajdonképpen a mai, közelmúlti napjaim olyan kevertek. Nem mondom magam boldognak, de szomorúnak sem, olyan közömbös és negédes. Lehetne jobb is, főleg azok után amik történtek, de mazochista voltomat tekintve mindig legyen inkább rosszabb, mert azzal felkészülhetünk a közelgő hullámokra.
Ami a székesfehérvári Diákgálát illeti, sajnos nem tudtam rá elmenni, mivel az Andrea (a Vasvári szabadidő-szervezője) elbénázta az egészet és kicsúsztunk a jelentkezési határidőből, borzasztóan idegesítő ez a nő. Viszont kárpótolt az élet abban, hogy (Ha valahol becsukódik egy ajtó, kinyílik egy ablak) Ági néni beírt egy februári hangversenyre Bartók Béla: VI. tánc bolgár ritmusban című darabjával, aminek borzasztóan örülök, tekintve az elmúlt fél évet. A másik, hasonlóan jó dolog, hogy voltam Ági néninél zongora órán, a beszélgetések után meghallgatta az elmúlt fél év 3(!) darabját, majd elkezdte lapozgatni a kottáimat és leadta azt a 8 darabot, amit a második félévben LEGALÁBB!!! meg kell tanulnom: Bartók Béla: III. tánc bolgár ritmusban, Bartók Béla: Szabad változatok, J. S. Bach: E-Dúr kétszólamú invenció, F. Chopin: Gesz-Dúr keringő, F. Chopin: Ász-Dúr Polonaise, J. Haydn: F-Dúr Szonáta II-III. tétel, Rachmaninov: Olasz polka. Egy szó, mint száz, tartalmas lesz ez a félév is. 🙂
Vasvári, telnek múlnak a napok, és egyre közeledik a május 17-e, amikor is érettségizni fogok Ének-zenéből. Tulajdonképpen azt mondta a Juhász Lívia, hogy nem kell aggódnom miatta, mert úgy is menni fog, de azért én még is félek egy kicsit. Jó-jó, tudom, hogy a 9-10. évi jegyem az 5D, de hát akkor is. Ami a féléves jegyeimet illeti, már szinte valamennyit elmondtam lejjebb, de összeszedem mégegyszer:
Magyar irodalom fakultáció: 4
Magyar nyelv fakultáció: 4
Történelem: 3
Német nyelv fakultáció: 4
Angol nyelv: 5
Matematika: 2
Fizika: 3
Biológia: 5
Magatartás: Jó
Szorgalom: Példás
Borzasztóan el vagyok keseredve minden jegyemen, ami nem 5-ös, és jó lehet, hogy az átlagom 3.75 lett, és a tavaly félévihez képest javítottam legalább 0.75-t, de akkor is. Legalább abból a 4 tárgyból 5-nek kellene lenni, na jó, matekból megengedett a 4-es, de kicsit parázok miatta.
Ami a nyelvvizsgáimat illeti, most, nyár előtt fogok menni angolból középfokúra, jövő tavasszal meg németből középfokúra, elvileg. Remélem, hogy mindegyik sikerülni fog, mivel + pont a felvételin, és az jó lenne, hogy ha már a zongoraversenyekre nem adnak plusz pontot, ami egyszerűen botrány.
Tegnap megnéztem a Szent Lajos király hídja című filmet, ami meg kell hogy mondjam, nagyon tetszett. A történetet megtaláljátok a filmkatalóguson, és itt nem is szeretném vele tölteni a helyet, de 4-t adtam rá, mert szerintem a maga kategóriájában nagyon jó volt. Különösen tetszett Kathy Bates játéka, de hát…ezen már nem tudunk meglepődni. Barbara kölcsön adta a Chicago című filmet, ami meg egyszerűen szenzációs, egyértelmű 5-ös. Két dal nagyon tetszik benne, az egyik a Cella Tangó, a másik pedig az amit Queen Latifah énekel.
Időközben elolvastam A.P. Csehovnak a Ványa bácsi című drámaiatlan drámáját, ami pedig fergeteges volt. 😀 Sajnos még mindig a 106. oldalon tartok F. M. Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődésében, de Isten úgyse’ el fogom olvasni Ibsen után. Gy.k. azért, mert utána Ady jön, akinek egy csomó versét fogjuk venni, még a tartalomjegyzék is kitölt 1 egész oldalt. 😀
Már csak 13 nap és kezdődik az MTT Farsangja, vááá tök jó lesz…remélem megengedik azt amit kértem, és akkor 😀 váááá 😀 De ne olvassátok tovább, mert szörnyű titkok tudói lesztek! 😛 😀 Háttérben a Vasvárival. 😀

The Golden Globe ceremony and the war…

Húúúú, hát…sziasztok 😀
Elég régen nem írtam már, de most már rászántam magamat, hogy az elmúlt 10 napot összegezzem…:D Először is kezdem, a szívemhez legközelebb álló dologgal…a Golden Globe-díj átadásával. Tudni illik, hogy tegnap, vagy is ma hajnalban volt az átadási ceremóniája a LXVII.(gy.k. 67.) a Golden Globe-díjnak. Amint már olvashattátok, voltak olyan filmek és színészek-színésznők, akiknek drukkoltam és persze volt olyan is ami ezekből bejött. Akkor kezdeném is. 😀
Legjobb film (dráma) az Avatar nyert, szóval bejött amit vártam. Legjobb film (musical vagy vígjáték) kategóriában sajnos sem az Egyszerűen bonyolult, sem a Julie és Julia sem a Kilenc nem nyert. 🙁 Legjobb színész (musical vagy vígjáték) kategóriában sem nyert a “jelöltem” Daniel Day-Lewis. Legjobb színésznő (musical vagy vígjáték) kategóriában az én jelöltem nyert 😀 Meryl Streep a Julie és Julia című filmjéért. Legjobb mellékszereplő kategóriában sem nyert a jelöltem, Penelope Cruz :S. Legjobb rendező kategóriában a jelöltem, James Cameron nyert az Avatar című filmjéért. 🙂 Legjobb forgatókönyv kategóriában sem nyert a jelöltem az Egyszerűen bonyolult. A legjobb eredeti betétdal kategóriában sem nyert sem a Kilencben hallható Cinema Italiano (amit emg is értek, mert szerintem borzalmas) és az Avatar beli I will see you. A Legjobb eredeti filmzenében sem nyert az Avatar :S. Legjobb televíziós sorozat (dráma) kategóriában sajnos nem nyert díjat a Doktor House és sajnos a Legjobb televíziós színész (dráma) kategóriában sem nyert Hugh Laurie. Viszont a Legjobb színésznő televíziós sorozatban (musical vagy vígjáték) kategóriában nyert Toni Collette a Tara alteregói című film kapcsán.
Összegezve elmondható, hogy 4 jelöltem nyert és köztük van MERYL STREEP is. 😀

http://www.youtube.com/watch?v=NdihnsXPPBo

Ami az iskolát illeti, eltelt az első félév, tulajdonképpen egyedül az angol és a biosz jegyemmel vagyok megelégedve (5), irodalomból, nyelvtanból, németből 4-es lettem, és a többit nem is mondom el…aki kíváncsi, kérdezzen. 😀 Még annyit hozzá, hogy mélységesen felháborít az, hogy az egy órás tárgyakat nem osztályozzák le félévkor…ez egyszerűen botrány.

A keresztesháborúról csak annyit, hogy én győztem. 😀 Ági nénihez visszakerültünk, csütörtöktől hozzá fogunk járni, ismét. 😀 Kicsit komikusnak tartom ebből adódóan azt, hogy ahogy visszakerültem hozzá, már is megyek pénteken a székesfehérvári Diákgálára, szóval 😀 Amint lesznek pontosabb információk, akkor majd megosztom veletek. 😀

Majd a Babszika iktatja

Lassan elgondolkodom azon, hogy nem lenne-e érdemesebb többször rövidebb hozzászólást írni, ami felölel 1 napot, mind hogy heti egyet írni ami pedig 1 hetet ölel fel. 😀
Hozzászólásomat kezdjük előző héten szombaton, azaz január 2-án. Délelőtt indultam el Székesfehérvárról Budapestre azért, hogy segítsek a LEP előkészületeiben. Az egész dolog kettőkor kezdődött, Ring, Ratzkha, Mil, Meta, Estel és én díszítettük az MTT Helyiségeit, a másnapi rendezvény helyszíneit. Én csak 7-ig voltam ott, de Ring, Ratzkha és Estel ha jól tudom vagy 10-ig szenvedett a tökéletesítéssel. A pakolászás után visszamentem Ibolyáékhoz, akik készítettek egy nagyon fincsi IKEA-s menüt, ami nyam-nyam volt, az egész nap után. A vacsi végeztével Ibolya feltelepítette a Heroes 5-t a gépre, amivel vagy 3-4 órán keresztül játszottam. 😀 Királyság volt.
Másnap 8 órakor keltem és 9:30 körül már ott is voltam a Paulay Ede utcában, a rendezvény helyszínén. A reggeli kapkodásban felvágtam a jegyeket, amiket nem raktam sorrendbe és emiatt majdnem bukott az egész jegyszedés, és Rózsa jól le is dorgált, borzasztó érzés volt, de hát…na mindegy. Az első blokkban azaz 11:30-tól 13:30-ig  Rózsával és Kincsővel jegyet árusítottunk, ami nagyon üdítő volt, főleg, hogy ez egész kint volt, de szerintem ez így helyes, hiszen ettől olyan LEP-es az egész, bár nekem a helyszínként jobban tetszett az AKG, de hát gazdasági recesszió, meg ilyesmik miatt, csak ide futotta.
A második blokkban Starával infopultoztam (életem első infopultozása!! 😀 ), és meg kell, hogy mondjam, nagyon élveztem. Mindenre tettem Tolkien pecsétet, amitől abszolút MTT-s lett az egész. Volt ilyen a ruhatáros cetlin, a belépőjegyen, stb.stb.stb, ja és személyi jogsértés történt, mert először én adtam Miri kezére Tolkien pecsétet, és utána utánozták, Botrány. 😀 😀 Már ebben a blokkban elkezdődött a gyomoridegem a rendvezetés miatt, de Stara, Náda, Miri, Rózsa, Ring és még sokan mások nyugtatgattak, hogy nyugi, úgy is menni fog.
Aztán elérkezett az idő, amikor is elindult a harmadik blokk. Dalnok rend vezetés… Ajjaj. A problémák ott adódtak, hogy nem volt szinti, mert Peredhilnél maradt, aztán a második, hogy a Műhelyben nagyon sok foglalkozás volt, aztán a harmadik probléma  az az volt, hogy elég kevesen kezdték el, de azt hiszem ez a későbbiekben megoldódott, ugyanis a jelenlevőkhöz képest a foglalkozáson 14-en voltak!!!, ami váááá. 😀 Az első dal, egy Hobbit drinking song volt, amelyet – aki látta a GYU I-et – mindenki ismeri, hiszen ezt énekli Pippin és Trufa a Megyében. A második darab Farkas Ferenctől volt a Valoon szerenád, amit azért választottam, mert egy aranyos, táncolós kis, szerelmes dalocska, és azt hiszem ügyesen csináltátok. 🙂 A harmadik pedig a The Road goes on, című szám volt. Nagy meglepetésemre az első darab tetszett nekik a legjobban, de ahogy Kincső is mondta: “Sose várd el azt, hogy minden darab, mindenkinek tetsszen!”, és azt hiszem, hogy ez igaz is.

A harmadik blokk után következett Rabynnal a best of MTT, amit  – azok akik jelen voltak a képeken, rendezvényeken biztos, hogy tudtak értékelni, és nosztalgiáztak is – én nem nagyon tudtam értékelni…ez nem is jó szó, inkább átérezni, hiszen én nem tudom, hogy milyenek voltak azok a rendezvények.
Ahogy véget ért az egész, jött volna a koccintás, de csak addig tudtam maradni, amíg elmondták a verset, mivel Stara, Telwe és én rohantunk a vonatra, hiszen mind a hárman székesfehérváriak vagyunk. A vonaton volt egy-két kalamajka, amely érintett egy eltűnt kulcsot, de ezt most inkább hagyjuk. 😀 A lényeg, hogy nekem tetszett az egész nap, és MTT forevör és 😀 :D.

Elérkezett a hétfő, amikor is eszembe jutott az, hogy még nem tudom, hogy Ági nénivel mi lesz. Ezért megbeszéltem az Ádámmal, hogy kedden bemegyünk a zeneiskolába és utána érdeklődünk ennek. Mint kiderült Ági nénit visszavették a Hermannba, de kihelyezték a Hétvezérbe. Egyszerre jutott eszünkbe, hogy na ezt azért nem. Másnap megírtam egy kérvényt a Hermann igazgatójának, hogy mi szeretnénk az Ádámmal visszakerülni Ági nénihez, amit aláírtak a szüleink, mi, a Vasvári igazgatója és ének tanára is – hiszen nekik is érdekük a dolog -. Szerdán bevittem a zeneiskolába, és megkértem az igazgatóhelyettest, hogy nem írnák-e ezt le valahova, hogy érkezett egy ilyen levél, mire ő “ohhh, majd a Babszika iktatja”. 😀 Az iktatás után bevitték a  Tóka Szabolcsnak, aki elolvasta, majd behívott magához beszélgetni és egy 40 perces beszélgetés elteltével oda jutottunk, hogy akkor visszakerülünk Ági nénihez, és ő biztosítani fog egy termet szerdánként 6-8-ig, ahol Ági néni taníthat minket. Nagyon örültem ennek, mivel úgy érzem, hogy ez így korrekt velünk szemben, hiszen ez lett megígérve anno egy fél éve. Egyetlen egy kitétel volt, mégpedig az, hogy még hétfőn le kell vizsgázni Pista bácsinál és utána megbeszéljük az átadás körülményeit, szóval úgy érzem, hogy a fél sikert már elkönyvelhettjük. 😀

Csütörtökön megírtam a javító dolgozatot fizikából (a 3-ért), szóval remélem, hogy meglesz, ez lenne az első alkalom a Vasváriban és az kész csoda lenne, majd meg is kérem a Babszikát, hogy iktassa ezt be valahova. :D. 😀 Lezártak minket biológiából is, mivel van 4 db 5-öm és 1 db 1-em, így 4-re, de amikor megnéztem a naplót, akkor az volt beírva, hogy 21/5 és mellette az, hogy 5. Tehát lehet, hogy a tanár úr  – mivel csak 5-öm van, leszámítva azt az egyet – nem nézte az egyest, és ezért megadja az 5-t, ami nagyon-nagyon jó lenne, mert tényleg szoktam tanulni bioszra, és…na. 😀
A mai napon lezártak angolból is 5-re, szóval. 😀 Bódottá van, nagy bódottá.
Íme itt van a The Road goes on…hallgassátok egészséggel. 🙂

watch?v=6v1QV-25MS8&feature=related

Létösszegzés homage Sanyóca

Ha már mindenki összefoglalja az elmúlt esztendő – 2009 – eseményeit, akkor én is megteszem a csordaszellem fejében. Rám jellemző precizitással fogok haladni,  cikkekként. Élvezzétek! 😀

Azt tudnotok kell, hogy elkezdtem írni egy afféle összefoglalót, de..szerintem ennek annyira nincs értelme, hogy megkapjátok az életem keresztmetszetét, szóval…tessék visszaolvasni. 😀 És ráadásul ez azért is lenne nehéz, mert egy-egy bejegyzésem több cikket és témát is felölel, szóval elég bonyolult lenne. Ehelyett kaptok egy kis statisztikát, csak az érdekesség kedvéért. 🙂

Általános témakörben 16 bejegyzés, Barátok témakörben 15 bejegyzés, Blog témakörben 5 bejegyzés, Család témakörben 10 bejegyzés, Események témakörben 4 bejegyzés, fellépések témakörben 23 bejegyzés, Filmek témakörben 20 bejegyzés, Gondolatok témakörben 17 bejegyzés, Irodalom témakörben 14 bejegyzés, Iskola témakörben 27 bejegyzés, Kultúra témakörben 4 bejegyzés, MTT témakörben 20 bejegyzés, Utazás témakörben 1 bejegyzés és zene témakörben 7 bejegyzés született.
Összesen 110 bejegyzés született, amelyek 15 kategóriába és 14 cimkébe oszlottak szét. 😀
A bejegyzéseimhez összesen 297 hozzászólás érkezett, amelyek nem tartalmazzák a SPAM leveleket.
12 felhasználó iratkozott fel a blogomra.
Ebből a legtöbbet én szóltam hozzá 122-t, azaz a hozzászólások 41 %-a tőlem származik.
Másodikként következett Sanyóca 70 hozzászólással  ami a 24 %-a.
Harmadikként Elizabeth The Second 67 hozzászólással, ami az egész  majd 23 %-a.
Hárman együtt 259 hozzászólás írtunk, ami az összes hozzászólás szám 87 %-a. 😀
Most, ahogy írom ezt a bejegyzést, felelevenednek bennem az elmúlt esztendő fontosabb eseményei, így még is kaptok belőle egy keveset, a teljesség igénye nélkül. 🙂
Kezdem a hozzám legközelebb álló témakörrel, a fellépésekkel. A 2009-es év méltó módon mondható a fellépések évének. Sok helyen, sok darabot eljátszottam, amit ti is azt hiszem, hogy ismertek. Január 15. Gárdonyi Géza Művelődési ház, ahol Hellenbach Dénes Paso Doble c. darabját és Bartók Béla: II. tánc bolgár ritmusban c. darabját játszottam. Január 20-a, zongoravizsga, a 11-es teremben. Műsor: J. S. Bach Bé-Dúr kétszólamú invenció és Bartók Béla: II. tánc bolgár ritmusban. Február 3-a, zeneiskolai koncert a Hermann László Zeneiskola és AMI-ban. Műsor: Bartók Béla, II. tánc bolgár ritmusban. Március 11-e, pápai Bartók Béla AMI, a balassagyarmati országos verseny válogatója. Műsor: Hellenbach Dénes: Paso Doble és Weber: Felhívás keringőre (a 7. legtöbb ponttal tovább jutottunk). Március 18-a, Vasváris művészeti bemutató, a Fejér megyei Művelődési Központban. Műsor: Hellenbach Dénes: Paso Doble. Április 5-e, Fejér megyei Diáknapok. Műsor: Weber: Felhívás keringőre (arany díj), Chopin: Esz-Dúr Grand Walse Brilliante (arany díj), valamint a Vasváris kórus színvonalas kíséretéért Miklósa Erika-díj. Április 16-a, Telekis tavaszköszöntő koncert, műsor: Hellenbach Dénes: Paso doble. Április 24-27, VIII. Országos balassagyarmati Négykezes és Kétzongorás Verseny. Műsor: Hellenbach Dénes: Paso Doble, és Weber: Felhívás keringőre. I. helyezés, és a romantikus mű színvonalas eljátszásáért Ferenczy György-díj, valamint Kovács Gábor-díj. Május 20-a, Hermann László Zeneiskola és AMI. Műsor: Chopin: Esz-Dúr Grand Walse Brilliante, és Weber: Felhívás keringőre. Május 25-e, év végi zongoravizsga. Műsor: Haydn: D-Dúr szonáta I. tétel, Chopin: Esz-Dúr Grand Walse Brilliante. Október 1-e. ARÉV sportcsarnok, zenei világnap. Műsor: Brahms: II. magyar tánc és Than Károly: Magya tánc.  December 19-e., Fejér megyei Művelődési Központ és a Hermann László AMI-ban koncert. Vivaldi: Bé-Dúr csellóverseny I. és II. tétele. That’s all!

MTT. Ami ezt a kategóriát illeti, nos elég szerteágazó. Sok rendezvényen voltam idén, sok rendezvényen részt vettem mint segítő, és mindegyikről csak azt tudom mondani – egytől egyig -, hogy nagyon jó volt. Kezdem is. 🙂 Január 3. Tolkien Születésnap az AKG-n, ahol – igaz, hogy csak egy színpadi est keretében – énekeltem a kórusban és átéreztem, az ilyen kaliberű rendezvények hangulatát. Február 18-a. Életem első MTT-s farsangja, Budakalászon. Jegyeket szedtem, árultam. Remek volt :). Március 14-16. Életem első MTT-s Tavaszi Találkozója. Hasonlóan nagyon-nagyon jó volt. Június 20-a. Életem első főszervezése az MTT Születésnap keretében, Momóval, Nádával és Rabynnal. Július 9-19. Életem első MTT-s tábora, ami egyszerűen…leírhatatlanul jó volt. Bór nép-E!. Idhren volt a nemzetség vezetőm, Rabyn a családfőm és fantasztikusan éreztem magam, köszönöm. 🙂 Augusztus 6-10-ig életemben először voltam MTT-vel külföldön, meg Szlovéniában is. Közhelynek tűnhet, de ez is felejthetetlen élmény volt. Ádám vezette a dalnok workshop-ot, én meg zongoráztam és ez 😀 😀 :D. Augusztus 13-án, meglátogattuk Idhrent Salföldön. Augusztus 20-a, nemzetség találkozó és tűzijáték nézés 2 in 1. Október 23-26. Életem,  – nem, nem első – hanem 3. KÖMF-je Zebegényben, ahol Rabyn, Ádám, Ami, Kincső és még sokan mások, akik rádöbbentettek arra, hogy igen is, amit meg szeretnék csinálni, azt csináljam meg, és támogatnak, és váááá. 😀 😀 November 16-a, MTT Közgyűlés, ahol Newrával mi voltunk a Szavazatszámláló Bizottság :D. Ennyi!

Azt hiszem, hogy ennek a két témakörnek a leírásával már felvázoltam azt, hogy mi mindent csináltam a 2009-es esztendőben. Most mondhatnám azt, hogy Dórival együtt végig néztük az Oscar-díj átadási ceremóniát, vagy hogy a Vasváriban év végén “kiemelkedő kulturális és közösségi” munkámért könyvjutalmat kaptam, vagy azt, hogy új osztályfőnököt kaptam Majorné tanárnő személyében, vagy akármit. A lényeg az, hogy elég terjedelmes volt ez az év, és rettegjetek, mert az idei is az lesz 😀
Köszönöm azoknak akik olvasták a blogomat, és bízom benne, hogy nem unták el az életüket ezért számítok rájuk jövőre, azaz idén is.
Ja és még valami, csak hogy nyoma legyen a Bartók-imádatomnak. 😀

Sziasztok 🙂