Archive for 2009. március 26. csütörtök

Az új Miss Marple!

Tegnap megnéztem az Egy marék rozs c. filmet amiben már Julia McKenzie játszott. Meg kell mondanom, hogy sokkal aranyosabb, nagymamásabb, “ráöntött karakteresebb” mint Geraldine McEwan volt. Megjegyzendő, hogy ezen felül, még jól is játszik. Alig várom már, a következő filmjét. 😀

Natasha Richardson R.I.P.

2009. március 18-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Natasha Richardon. Híres angol színésznő, aki több filmben is megmutatta tehetségét, ám igazi sikereket a színpadon ért el. Olyan méltán híres filmekben játszott, mint a Patty Hearst, Az idegen kényelem, A szolgálólány meséje, az Asylum és Koltai Lajos rendezésében az Este, ami Susan Minot azonos című művéből készült és amiben együtt játszhatott édesanyjával, a még ma is élő Oscar-díjas Vanessa Redgraveval. Halálát egy síbaleset következtében létrejövő fejsérülés okozta. Az egész filmesvilág egyként gyászolja. Halála után 2 tizenéves gyerek, és Liam Neson maradt hátra. Pályafutása alatt neki ítélték oda1991-ben Az idegen kényelem c. filmért a legjobb színésznőnek járó Evening Standard British Film díjat, 1994-ben a A Víg özvegyek c. filmjéért a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál legjobb színésznőjének járó díját, majd 2006-ban pedig megkaphatta az Asylum c. filmjéért ismét az Evening Standard British Film díjat.

A youtube-on a rajongók készítettek egy nagyon szép videót, amit érdemes megnézni! Nyugodjon békében!

natasha-richardson-15415

Vasváris Művészeti Bemutató Part 2

Véget ért a Művészeti Bemutató. 😀 Az első produkció, amiben szerepeltem az az énekkar “performansza” volt. Műsor: Ismeretlen szerző: Erdőn (kísérettel); Néger spirituálé: Give me that old time religious, majd befejezésképp Dave és Jane Perry: Forest Shadows c. darabját énekeltük, szintén kísérettel. A 3. darabban az egyik futamnál trilláztam, de ahogy mondaná Miniska Mónika, ettől lett emberi.

A másik produkció, egy négykezes volt Ádámmal: Hellenbach Dénes: Paso Doble 😀 szerintem ez kifejezetetten jól sikerült (ego a köbön).

Köszönet azoknak akik eljöttek.

Vasváris Művészeti Bemutató Part 1

Ezennel sok szeretettel meghívok mindenkit a székesfehérvári Fejér megyei Művelődési Központ/Fejér megyei Művészetek házában tartandó Vasváris Művészeti Bemutatóra. Az esten a Vasváris, volt Vasváris, illetve a vendég tanulók lépnek fel, köztük én is 🙂

Cím: 8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Időpont: 17 óra

Belépőjegy ára 300 Ft.

Balassagyarmat Part 2

Nos… 😀 Megtörtént a válogató…ééééééééééééééééssssssss 😀 az elérhető 60 pontból 56 pontot kaptunk, ami a 3. legtöbb pont volt a területi válogatón 😀 Azért is kiemelkedően jó ez a pontszám, mivel 3 emberke kapott 58 pontot, 2 csoport 57-et és utána mi jövünk. Persze a saját kategóriánkban, mi lettünk a 2.-ak.  A zsűri elnöke Eckhard Gábor volt, aki kijelentette, hogy neki a héten ez az 5. területi válogató, és már többek között Budapesten is volt, de a mi régiónk volt eddig a legerősebb, holnap pedig Pécsre fog utazni. Tehát több mint valószínű, hogy megyünk április 24-26-án Balassagyarmatra. 😀 Annyira boldog vagyok 😀

Ezt a képet gyakorlás után, még a fellépés előtt készítettem 😀

foto0070

Balassagyarmat Part 1

Mindenkit sok szeretettel meghívok (becsapós a cím) Pápára, ahol is lesz a VIII. Országos Balassagyarmati Négykezes Verseny előválogatója lesz.

Cím: Bartók Béla AMI; 8500 Pápa, Korona u. 27.

A VI. (Továbbképzős) korcsoportban leszünk, és elsőként fogunk szerepelni.

Műsor: Weber: Felhívás keringőre

Hellenbach: Paso Doble

Szurkoljatok, hogy továbbjussunk, mert akkor április 24-26-án megyünk Balassagyarmatra. 😀

zongora_1

Emberek

Annyira elegem van már az emberekből. Nem csak a velemkorúakból, de az idősekből is. K. Viki (nem, nem Koncz) folyamatosan, az ő szavaival élve “hátamba böki a kést”. Ez most mutatkozott meg a fizika dogánál. Eddig nem értette az egészet, és ha valaki felvetette, hogy akkor ne legyen elmélet, hiszen ez csak számolás, ő puffogott a legjobban. Most érti a számolást, és én viszont nem, most is kikerült az elmélet a dogából, és ő puffogott a legjobban, hogy nem érti minek kell bele elmélet, hiszen ez csak egy könnyű számolás. Alig esik rosszul, szánalmas kétszínű.

Másik kedvencem vele kapcsolatban, hogy ő mondja azt magáról, hogy az egyenesség mintaképe, és, hogy ő soha, és senkit nem beszél ki. Aha, persze, mindenkit, mindenkivel, és ott ahol lehet. de ha esetleg őt is kibeszéli valaki, már rögtön rohan az ofőhöz, hogy ezt, meg ezt mondták róla, elegem van belőle.

A másik ilyen a zongora tanárom, két négykezest és egy Chopin darabot is tanulok, és most hallotta először 1.5 hét után, és szinte midnent kijavított, amivel még nem is lenne bajom, hiszen ő tanár, én egy  diák, ez a dolga. VISZONT! Az egész darabnak megváltozott a hangulata, és annyira elment a kedvem az egésztől…Nem tudom mi lesz így pénteken (ld.köv.hsz.) 🙁

Javítás

Úgy tűnik, hogy az eddigi keményebb tanulás meghozta a képzeletgbeli gyümölcsét. Így 1.5-al a félév után, ha most lenne év vége 4 tizeddel jobb lenne az átlagom, ami szerintem tök jó, mivel még hátra van több mint 2.5 hónap. Ha így haladok sikerül egy jegyet javítanom az átlagomon. Pl. most írtam irodalomból dogát, és 20-ból 20 pontos lett 😀 😀 Tök jó nem?

Miss Marple szereplőváltás

Képzeljétek el, a BBC angol oldalán olvastam, hogy az az angol színésznő, nevezetesen Geraldine McEwan aki Miss Marplet alakította, visszalép a további filmek szerepétől, korára hivatkozva. Az új Miss Marple Julia McKenzie lesz, akit már láthattunk, az Egy botrány részletei c. filmben is. Jólehet fiatalabb meg minden, de akkor is, Geraldine McEwan sokkal jobb volt. Majd elválik, hogy ő milyet fog alakítani, mivel március 14-én az Em1-en (fonetikusan írva) lesz a Könnyű gyilkosság c. film, amiben már ő játszik, bár szerintem ez a Gyilkolni könnyű c. könyvből készült, de lehet, hogy tévedek. Mindegy, kíváncsian várom. 😀

missmarplesnf08tvd280_465447a

FELHÍVÁS! FIGYELEM! FELHÍVÁS!

Ezt az üzenetet az MTT-ből Eleniel írta. Mindenki aki ezt elolvassa és ilyen a vércsoportja, az ne késlekedjen belőle vért adni. Nagyon fontos!!! Köszönet!

Szervusztok!

Fontos dologban kérem a segítségeteket!

Néhányan talán tudjátok, hogy a szobatársam egy meglehetősen ritka betegségben szenved (lymphangiomatosis), ez egyfajta nyirokér-burjánzás a a mellkasában, ami nyomja a tüdejét, és emiatt alig kap levegőt. sad Sajnos ez a cucc nála még egy DIC (diffúz intravascularis coagulatio, vagy mi) nevű vérzékenységet is okoz. A jövő hét végén műtik, és a műtéthez kellene egy rakat (minimum 10 egység) A negatívos vér, ami sajna elég ritka. Úgyhogy a dokija a Korányi Kórházban mondta, hogy szedjünk össze, akit csak tudunk.
Szóval arra kérek mindenkit, hogy ha egészségesnek érzi magát és szerdáig el tud menni vért adni, az tegye meg. (Persze a vér később is jól jön, de az ő műtétjéhez spec. most lenne rá szükség…)
Bármelyik vérellátónál lehet jelentkezni, de meg kell mondani, hogy Bajnok Évának lesz a Korányi Kórházba.
Hogy melyik vérellátó van hozzád a legközelebb, azt meg tudod nézni itt:

www.veradas.hu

Az is adhat vért, aki nem A negatívos, mert a doki azt mondta, hogy szükség esetén cserealapként fel tudják ajánlani a más vércsoportú vért is.

Mindenkinek nagyon köszönöm.

Eleniel